Ciasto snickers bez glutenu w wersji fit


Mam dziś dla Was absolutną petardę. Przepis, po którym Wasze kuchenne życie już nigdy nie będzie takie samo. Jeśli jeszcze nie próbowaliście bezglutenowego ciasta czekoladowego, a jesteście fanami snickersa, koniecznie musicie przygotować ciasto snickers bez mąki. 
Lojalnie ostrzegam - trudno oderwać się po jednym kawałku :)



Składniki:

200g fasoli z puszki (ja użyłam fasoli czarne oczko)
100g ksylitolu
2 jajka
banan
łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
4 paski czekolady gorzkiej
80g orzechów ziemnych bez soli


Przygotowanie:

1. Mieszamy w dużej misce fasolę, ksylitol, jajka, banana w kawałkach, sodę, olej oraz kakao. Blendujemy całość na gładką masę.

2. Siekamy na desce czekoladę oraz orzechy na drobne kawałki.

3. Wrzucamy połowę czekolady oraz 2/3 orzechów do masy i całość mieszamy.


4. Przelewamy masę do foremki i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180*C.

5. Po upieczeniu, gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe, obsypujemy je z wierzchu pozostałą częścią czekolady i orzechów.

Gotowe!

Po więcej inspiracji zapraszam na Facebook'a TUTAJ oraz Instagrama TUTAJ.

2 komentarze:

  1. Z fasolą? To musi być przepyszne! :)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger