Zupa krem z kukurydzy


Mam dziś dla Was przepis na kolejną awaryjną zupę krem. Składniki na pewno już macie w kuchni, więc to dobra opcja, gdy nie mamy pomysłu na obiad lub kolację.


Składniki:

dwie puszki kukurydzy konserwowej
marchewka
pół korzenia pietruszki
mały kawałek korzenia selera
szczypta imbiru mielonego
szczypta pieprzu ziołowego
litr bulionu warzywnego
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

1. Kukurydzę odsączamy i mieszamy z umytymi i pokrojonymi w kostkę - marchewką, pietruszką i selerem.

2. Zalewamy wszystko bulionem.

3. Doprawiamy imbirem, pieprzem ziołowym oraz odrobiną soli i pieprzu do smaku.

4. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.

5. Blendujemy zupę na gładki krem.

6. Podajemy z łyżką jogurtu lub śmietany oraz grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Gotowe!

Chcecie być na bieżąco? Zapraszam po inspiracje na mój profil na Facebook'u TUTAJ oraz Instagramie TUTAJ.

1 komentarz:

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger