Naleśniki ze szpinakiem i fetą




Naleśniki ze szpinakiem i fetą to świetny pomysł na obiad lub kolację.

TUTAJ znajdziecie przepis na ciasto naleśnikowe.

Składniki:

500g szpinaku (mrożonego lub świeżego)
kostka sera feta
2 ząbki czosnku
garść oliwek
łyżka oliwy (z oliwek lub czosnkowej)


Przygotowanie:

1. Smażymy naleśniki wg. instrukcji (TUTAJ).

2. Podsmażamy na oliwie rozgnieciony czosnek.

3. Dodajemy szpinak, pokrojone oliwki oraz śmietanę i podsmażamy całość.

4. Dodajemy rozdrobnioną fetę, doprawiamy do smaku i mieszamy.


5, Podsmażamy całość aż zgęstnieje.

6. Przekładamy farsz na naleśniki i zawijamy.

Gotowe!

Chcecie być na bieżąco? Zapraszam po inspiracje na mój profil na Facebook'u TUTAJ oraz Instagramie TUTAJ.

1 komentarz:

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger