Spaghetti aglio e olio




Dziś przygotowałam dla Was bardzo prosty, ale nieziemsko smaczny przepis na ekspresowy obiad. 
Długo trwały moje eksperymenty, ale w końcu udało mi się znaleźć idealną proporcję między składnikami. Amatorzy włoskiej kuchni już mogą zacierać ręce!



Składniki 
na dwie porcje

300g ugotowanego (czyli ok. 150g suchego) makaronu spaghetti
jedna duża papryczka chilli
trzy ząbki czosnku
dwa pęczki natki pietruszki
oliwa z oliwek (ilość jest uzależniona od Waszych preferencji, ogólna zasada mówi, że oliwy w tym daniu powinno być dużo - ja używam około 6-7 łyżek)
parmezan


Przygotowanie
zajmuje jedynie 15 minut

1. Wstawiamy makaron do ugotowania al dente.

2. W międzyczasie kroimy drobno czosnek i papryczkę oraz siekamy natkę pietruszki.

3. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek. Po chwili dodajemy papryczkę.

4. Dodajemy pietruszkę i całość podsmażamy. W międzyczasie makaron powinien być już ugotowany.

5. Łączymy ugotowany makaron z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie mieszamy.

6. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

Gotowe!

Chcecie być na bieżąco?
Zapraszam Was do obserwowania za pośrednictwem 
Instagrama TUTAJ oraz Facebooka TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger