Stek z tuńczyka


Pamiętacie rybne warsztaty i konkurs, o których pisałam TUTAJ? Zebrałam się w sobie i spisałam dopracowany już przepis na stek z tuńczyka. To najlepszy przykład na to, że ryba nie musi sprowadzać się do filetów w panierce. Przy okazji to świetna alternatywa dla mięsnego obiadu!


Do przygotowania jednej porcji potrzebowałam:

kawałek polędwicy z tuńczyka
łyżeczkę zielonego pesto
łyżeczkę musztardy francuskiej
szczyptę zielonego pieprzu
garść pomidorków koktajlowych
garść oliwek
łyżkę oliwy z oliwek
odrobinę soli i pieprzu


Przygotowanie:

1. Polędwicę nacieramy pesto oraz musztardą. Najlepiej pozostawić ją tak w lodówce na noc.

2. Na patelni grillowej nagrzewamy łyżkę oliwy z oliwek.

3. Grillujemy tuńczyka z obu stron.


4. W międzyczasie dodajemy na patelnię pokrojone pomidorki oraz oliwki.

5. Całość dusimy, a pod koniec doprawiamy tuńczyka oraz warzywa solą i pieprzem.


6. Tuż przed podaniem dodajemy także zielony pieprz.

Gotowe!

Jeśli macie ochotę na inne rybne przepisy 
TUTAJ znajdziecie przepis na doradę przygotowaną metodą szalonej wody!


Jeśli chcecie być na bieżąco z tym, co dzieje się w mojej kuchni, siłowni i nie tylko, znajdziecie mnie także na
Facebook’u TUTAJ
oraz
Instagramie TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger