Makaron ze szparagami


Zawsze chciałam spróbować szparagów. Upłynęło sporo czasu zanim udało mi się kupić pęczek w dobrym stanie. Na całe szczęście dzięki temu powstało parę nowych przepisów. Dziś możecie wypróbować makaronu fetą i szparagami. To danie świetnie sprawdza się w lunchboxie.


Do przygotowania dwóch porcji potrzebowałam:

150 g makaronu pełnoziarnistego
Jedna cukinia
6 łodyżek szparagów
4 garści fety w kostkach
4 pomidory suszone w oliwie
Garść liści świeżej bazylii
Pieprz do smaku


Przygotowanie:

1.Makaron gotujemy al dente.

2. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.

3. Umyte szparagi kroimy na kawałki.

4. Grillujemy warzywa na patelni z niewielką ilością oliwy z pomidorów suszonych.

5. Ugotowany makaron mieszamy z odsączoną fetą i warzywami.

6. Całość doprawiamy pieprzem (feta jest na tyle słona, że całość nie wymaga dosalania), dodajemy pokrojony suszone pomidory i świeżą bazylię.

Gotowe!

Lubicie szparagi? W jakiej formie przygotowujecie je najczęściej?

Chcecie być na bieżąco? Zapraszam do polubienia mojego profilu na:

Facebooku (TUTAJ)
oraz
Instagramie (TUTAJ)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger