Chłodnik z jajkiem

Temperatury tego lata potrafią płatać nam figla. W czasie upałów chłodnik to świetna opcja na obiad. Nie tylko orzeźwia, ale jest także bardzo prosty w wykonaniu i do tego dietetyczny. Zresztą spróbujcie sami!


Do przygotowania całego garnka potrzebowałam:

Duży pęczek botwinki z buraczkami
Pół łyżeczki octu
Litr wody
Sól i pieprz do smaku
 Koperek
Ewentualnie szczypta czosnku granulowanego
Łyżka lub dwie kefiru na każdy talerz
2 jajko na każdą porcję
Garść kiełków rzodkiewki



Przygotowanie jest bardzo proste:
1. Kroimy łodyżki botwinki i buraczki na małe kawałki.
2. Gotujemy całość w wodzie przez około 15-20 minut.
3. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ocet oraz koperek i ewentualnie czosnek.
4. Podajemy schłodzony z kefirem, jajkiem oraz kiełkami.


Smacznego!

Chcecie być na bieżąco? Zapraszam do polubienia mojego profilu na:
Facebooku (TUTAJ)
oraz
Instagramie (TUTAJ)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger