Włoskie naleśniki


Pamiętacie przepis na ekspresowe naleśniki? Jak wówczas pisałam, jest to przepis bazowy i stanowi podstawę dla nieskończonej ilości kombinacji. Była wersja na słodko, teraz pora na coś konkretniejszego!

Jeśli mamy już gotowe placki (przepis TUTAJ) wykonanie zajmuje jakieś 5 minut, więc jest to świetna opcja w przypadku braku czasu na gotowanie.


Wystarczy nam ser mozzarella i bazylia w wersji podstawowej.
Jeśli lubicie, polecam także garść oliwek oraz rukolę.

Kulkę sera kroimy na plastry i układamy na połowie naleśnika,.
Dorzucamy trochę świeżej bazylii oraz rukolę i oliwki.
Składamy placek na pół.

Tak przygotowaną kieszonkę wkładamy do piekarnika lub podgrzewamy na patelni skropionej delikatnie oliwą z oliwek.


Zanim się obejrzymy posiłek jest już gotowy!

 W mojej kuchni nie może zabraknąć warzyw. Mozzarella idealnie komponuje się z pomidorami, więc stanowiły one dodatek - prosta sałatka, czyli pomidory z oliwą z oliwek.

Idealna włoska kolacja! 
Buon appetito!

Jeśli jednak wolicie tradycyjną pizzę, przepis znajdziecie TUTAJ.


Chcecie być na bieżąco? Zapraszam do polubienia mojego profilu na:
Facebooku (TUTAJ)
oraz
Instagramie (TUTAJ)

1 komentarz:

  1. Włoskie smaki to coś dla mnie, danie proste i szybkie a tak bogate w smaku :)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger