Dietetyczne fit babeczki z żurawiną

Dziś obiecany przepis na dietetyczne babeczki. Lubicie słodkości? Macie do wykorzystania przejrzałe banany? Wypróbujcie go koniecznie!


Do przygotowania 8 sztuk potrzebowałam:

- pół dojrzałego banana
- 35g (czubata łyżka) mąki razowej - ja użyłam koncentratu mąki bezglutenowej
- 20g mielonego siemienia lnianego
- 100g twarogu sernikowego
- jajko
- łyżka stewii
- łyżeczka proszku do pieczenia
- garść suszonej żurawiny


Wykonanie jest bardzo proste:

1. Mieszamy suche składniki.

2. Dodajemy banana i rozgniatamy go.

3. Dodajemy twaróg i jajko i wszystko intensywnie mieszamy.

4. Na koniec dorzucamy żurawinę i mieszamy.

5. Przekładamy masę do foremek na babeczki (ja użyłam silikonowych) i pieczemy w temperaturze 180*C przez ok. 15 minut (aż urosną i zrumienią się na wierzchu).

Gotowe!


Chcecie być na bieżąco?
Zapraszam Was do obserwowania za pośrednictwem

Instagrama TUTAJ

Facebooka TUTAJ

1 komentarz:

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger