Pieczona ryba pod serową pierzynką

Dziś kolejny przepis na ekspresowy i prosty obiad. Zaleca się, aby spożywać ryby przynajmniej raz w tygodniu, a najlepiej częściej. Pieczona ryba to dobry kompromis pomiędzy zaleceniami a brakiem czasu na gotowanie. 


Do przygotowania dwóch porcji potrzebowałam:

- 2 filety z mintaja
- 2 garście tartej mozzarelli
- szczyptę pietruszki
- szczyptę ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku


Wykonanie jest proste:

1. Filety wyjemy i nacieramy solą oraz pieprzem.

2. Układamy filety na papierze do pieczenia i obsypujemy ziołami.

3. Obsypujemy obficie filety tartym serem, najlepsza jest mozzarella, lecz możecie użyć także zwykłego sera żółtego.

4. Zapiekamy całość w temperaturze 180*C przez około 15-20minut aż ryba zetnie się całkowicie i ser przyrumieni się.

Gotowe!

Chcecie być na bieżąco?
Zapraszam Was do obserwowania za pośrednictwem

Instagrama TUTAJ

Facebooka TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger