Lekka pasta jajeczna

Poranki nie są już tak chłodne jak w zimie, dlatego coraz częściej urozmaicam moje śniadania kanapkami zamiast ciepłej owsianki. Niedawno pokazywałam Wam TUTAJ pastę z makrelą. Tym razem pomysł na bardzo prostą w wykonaniu lekką pastę jajeczną, która może być dodatkiem do pieczywa zarówno rano, jak i wieczorem.




Składniki:
  • 4 jajka
  • 2 łyżki serka homogenizowanego lub śmietany
  • łyżeczka musztardy delikatesowej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Wykonanie:
  1. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Ugotowane jajka kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną lub serkiem.
  3. Dodajemy musztardę i intensywnie mieszamy wszystko razem.
  4. Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku.
Gotowe!

Pastę najlepiej przygotować z wyprzedzeniem i zostawić na kilka godzin w lodówce, aby smaki się "przegryzły", wówczas jest zdecydowanie lepsza!

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię pastę jajeczną, a nigdy własnej nie robiłam :) Chyba musiałabym wreszcie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja mama robi zdecydowanie lepszą ode mnie, nie wiem w czym tkwi sekret :) Mimo wszystko nadal próbuję!

      Usuń
  2. Kiedyś był to częsty składnik moich weekendowych śniadań. Dzięki za przypomnienie tego dania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Osobiście pamiętam ją jeszcze z dzieciństwa, muszę wracać do niej częściej :)

      Usuń

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger