Krem "muchomor" z pomidorów


Dziś przepis na zupę-muchomora. Spokojnie nikt nikogo nie otruje, nie będzie nawet grzybów :) 
Dziś krem z pomidorów!

Do przygotowania zupy potrzeba:

2 - 3 puszki pomidorów krojonych
3 łyżki oliwy z oliwek
cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki mąki
250 ml bulionu drobiowego
sól, pieprz, cukier
koperek

Przygotowanie:

1. Rozdrabniamy pomidory przy pomocy blendera.

2. Gotujemy około 20 minut.

3. Następnie powoli dodajemy wcześniej przygotowany bulion oraz mąkę, a także oliwę.

4. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie i dodać do kremu. 

5. Dodajemy przyprawy do smaku - sól, pieprz i cukier. Zupę potrzymać jeszcze chwilę na ogniu.

6. Gotowy krem blendujemy jeszcze raz.

7. Rozlewamy porcje do miseczek, robimy kleksy ze śmietany i posypujemy koperkiem.
Smacznego!

A jak tam u Was? Często jadacie zupy, czy raczej za nimi nie przepadacie?

Chcecie być na bieżąco z tym co dzieje się w mojej kuchni, siłowni i nie tylko? Zapraszam do polubienia mojego profilu na:

Facebooku (TUTAJ)
oraz
Instagramie (TUTAJ)

4 komentarze:

  1. Faktycznie wygląda jak muchomor :D pozytywny blog :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio tradycyjna pomidorówka nieco mi się znudziła, więc taki krem z pomidorów byłby dla niej wspaniała alternatywą :) I jak smacznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio jadłam krem z pora był wyśmienity! Ciekawa jestem Twojego kremu z pomidora :)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz to dla mnie nagroda i mobilizacja do dalszego pisania. Dzielcie się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chętnie wysłucham też Waszych uwag i sugestii, to miejsce tworzę dla Was!

Copyright © 2014 my healthy style , Blogger